G

strik og design

 
 
    Grethe Wowk Andersen
 
Inspiration til strikkepiger -  design dit eget strik.
Vælg den ting du gerne vil strikke - brug altid en basisopskrift og tilpas den til det garn og den model mm. du gerne vil strikke.
 
    Model Mie pigetunika str 3 år
 
 
 
     Model Mie strikhue med pynt
 

 

 

Jeg har samlet lidt inspiration til forskellig strik, når jeg går i gang med strikketøjet, tegner jeg først en skitse af det som jeg ønsker at strikke.

Herefter sætter jeg mål og størrelse på så har jeg en “opskrift” ( jeg bruger en basisopskrift som jeg tilpasser).

Så vælger jeg garnet, og for at kontrollerer at min strikkefasthed og pinde passer sammen, strikker jeg en prøve: Dvs. en strikkeprøve på ca. 40 masker og der strikkes et tilpas langt stykke - ud fra prøven beregner jeg det maskeantal jeg skal bruge for at få det mål og den størrelse jeg ønsker.

 Tæl maskerne og kontroller mål, hvor mange centimeter mm.

Alle basisopskriftens ind og udtagninger til ærmegab, hals med mere - skal tilpasses således at ændringer i antal “masker” bliver omregnet efter de samme forholdstal. Det er vigtigt for det færdige resultat at harmonien i størrelsen på strikkeriet er intakt.

Ovennævnte metode bruges også når jeg har en opskrift jeg syntes godt om og gerne vil strikke, men hvor jeg ønsker at bruge andet garn og pinde end det der er brugt i opskriften.

På nettet finder du på www.garnstudio.com gratis opskrifter, på siden er der også adgang til enkle opskrifter og rigtig god information om strik og teknik.

Familie Journalen har også en rigtig god side på nettet www.familiejournal.dk klik ind under håndarbejde, her findes også god vejledning om strik.

 

Med venlig hilsen

Grethe Wowk Andersen

 

Grethe Wowk Andersen